Cookie Consent by Cookie Consent by TermsFeed
  • L - V 08:00 - 16:00

Adresa

Str. Principala,
Loc Trifești, Jud. Neamț

E-mail

trifesti@nt.e-adm.ro
Image

Date geografice

Date fizico geografice

Comuna Trifesti este compusa din satul Trifesti si satul Miron Costin.

Teritoriul comunei Trifesti este situat in extremitatea vestica a Podisului Moldovenesc, la contactul acestuia cu Subcarpatii.

In vest teritoriul comunei este dominat de dealurile subcarpatice, reprezentate prin  Dealul Climesti, iar in partea de est se intinde lunca joasa a raului Moldova.

Vatra comunei Trifesti este instalata pe podul celei de-a doua terase a raului Moldova, vatra ce se intinde de o parte si de alta a paraului Valea Neagra, care se varsa in Siret in aval de confluienta acestuia cu Moldova. 

Arealul comunei Trifesti are o forma alungita, de-a lungul vaii acestui parau pe o distanta de aproximativ 10 km si pe o suprafata de 6083 ha, cu directia N – SV.Fata de resedinta judetului, Piatra Neamt, comuna Trifesti este situata la o distanta de 46 km, iar fata de municipiul Roman, cel mai apropiat centru urban, la 6 km.

Cat priveste satul Miron Costin - acesta se afla la 2 km de comuna, respectiv 4 km fata de centrul civic.Pe raza comunei trec artere de circulatie de importanta nationala si judeteana.

Prin apropiere trece drumul international E-85. Fata de cea mai apropiata statie de cale ferata, respectiv gara din  municipiul Roman, centrul civic se gaseste la numai 7 km.

Coordonatele geografice sunt: 46°55" latitudine nordica si 26º45" longitudine estica.

Terenurile bune pentru agricultura, cursurile de apa, bogatia apelor freatice din podul terasei au fost favorabile dezvoltarii asezarii omenesti inca din vechi timpuri.

Climatul este temperat – continental.