Cookie Consent by Cookie Consent by TermsFeed
  • L - V 08:00 - 16:00

Adresa

Str. Principala,
Loc Trifești, Jud. Neamț

E-mail

trifesti@nt.e-adm.ro

PROGRAME SI STRATEGII

Ca parte a comunitatii europene, comuna Trifesti trebuie sa adopte si sa implementeze o viziune strategica privitor la dezvoltarea sa pe termen scurt si mediu. Strategia de Dezvoltare Locala constituie un document de importanta majora pentru administratia publica locala, in vederea proiectarii principalelor directii de dezvoltare ale comunei, in acord cu strategiile de dezvoltare regionala si nationala, cu directivele, valorile si principiile europene.

Identificarea problemelor, constituirea unui portofoliu de solutii posibile, aplicarea solutiilor celor mai potrivite cu ajutorul unor proiecte, constituie drumul simplificat, cel mai potrivit, in politica de dezvoltare locala pentru ridicarea standardului de viata al cetatenilor comunitatii.

Odata elaborata o astfel de strategie, este mult mai usor de stabilit o ordine de prioritati si de alocare optima a resurselor financiare care, intotdeauna sunt insuficiente. De asemenea, pe baza strategiei se fundamenteaza si se justifica cererile de finantare pentru atragerea de resurse financiare nerambursabile din diferite fonduri structurale si de coeziune ale Uniunii Europene.

OBIECTIVE

Obiectivul strategiei de dezvoltare consta in stabilirea cadrului general de dezvoltare a comunei Trifesti, prin crearea conditiilor necesare pentru cresterea capacitatii sale economico sociale, pe termen scurt si mediu.

SCOP

Scopul principal al acestei strategii este de a stabili cadrul strategic de dezvoltare durabila a comunei, in contextul noilor directii prioritare trasate la nivel european.

0
obiective pe termen scurt
0
obiective pe termen mediu
0
obiectiv pe termen lung

PROGRAME SI STRATEGII

Strategia de dezvoltare locala a Comunei Trifesti, judetul Neamt pentru perioada 2014-2020