January 20, 2021, 3:04 am
Home Date economice
Date economice

DATE ECONOMICE

Locuitorii comunei au ocupatii diverse.O parte sunt navetisti, fiind angajati la societati din municipiul Roman si alte localitati din apropiere, insa majoritatea se ocupa cu agricultura.Tinand seama de criteriul sortimentului si productiei marfa, comuna se incadreaza preponderent in zona de crestere a animalelor si de cultura a cerealelor, zona cu cea mai mare pondere in teren agricol si arabil al tarii.

Ocupatia principala a locuitorilor este agricultura, tinand seama de conditiiile favorabile dezvoltarii acestei ramuri economice, luand in consideratie asezarea geografica a localitatii cat si bogatiile solului.

Terenul este lucrat particular si in mod asociat prin societati  si asociatii agricole.

Pentru a fi satisfacute nevoile populatiei functioneaza ateliere de prestari servicii cum ar fi:  fieraria, lemaria, cojocaria, cismaria, dogaria.

Mai ales pe timp de iarna, cand sunt mai putin ocupate cu muncile agricole, femeile presteaza diferite munci  in gospodarie, ca: tesatorie,  croitorie;

Pana in anul 1989, la scolile din comuna au fost crescuti viermi de matase cu samanta indigena elita si galbena, apoi rasele Milaneza, de Neapole si Milaneza incruscisata cu Japoneza.

In comuna se practica si apicultura, fiind inregistrate peste 300 familii de albine.

Activitatea piscicola  in satul Trifesti  este desfasurata de S.C. ZINAVE.

Iazul amenajat are o intindere de 115 ha, mai sunt amenajate helestee.


 

Proiect SIPOCA35

Banner

VIZITATORI PE SITE

We have 10 guests online