January 19, 2021, 12:23 pm
Home Biblioteca comunala
Biblioteca comunala

BIBLIOTECA COMUNALA TRIFESTI

In decursul vremurilor , formele de receptare culturala colectiva au fost dependente de imprejurari , de nivelul societatii respective , de evolutiile tehnologice , de viziunea politica , de orientarea imaginarului colectiv . Nevoia de spectacol a fost permenenta si este un din  formele de animatie culturala si care prinde foarte bine la public . Spectacolul a reprezentat o forma puternica de a atrage , de a mobiliza , de a convinge , de a influenta comportamentele .

Afisele , recenziile , prezentarile de carte isi fac pe deplin datoria de a atrage cit mai multi utilizatori spre biblioteca . Ajunsi la biblioteca utilizatorii isi formeaza setea de lectura care are relatii mult mai profunde cu fenomenul cunoasterii , induce si dezvolta reflexivitatea , ofera oglinzi mai adinci si produce efecte de mai lunga durata .

 

Biblioteca ii intampina pe toti cei care ii calca pragul cu frumoasele cuvinte ale lui Miron Costin: “Nu e alta si mai frumoasa si mai de folos in toata viata omului zabava decat cetitul cartilor”. Serviciiile pe care aceasta le ofera sunt accesibile tuturor, fara discriminare de varsta, rasa, religie, nationalitate, limba, statut social.

 

Oferta culturala a bibliotecii este complexa, explicita si accesibila, unica prin capacitatea ei de a deschide calea spre o cultura generala solida si spre perfectionare profesionala.

PROGRAM DE LUCRU

Programul de lucru al bibliotecii comunale este de luni până vineri de la  800 - 16 00

CONTACT

Bibliotecar:Oprea Elena Vasilica

Nr.crt.

Documente

Vizualizare

1

Plan de activitate pe anul 208

Vizualizeaza

 

 
 

Nr.crt.

Documente

Vizualizare

1

Plan de activitate pe anul 2017

Vizualizeaza

2

Plan de activitate pe anul 2016

Vizualizeaza

3

Plan de masuri pentru anul 2016 care sa prevada imbunatatirea imaginii bibliotecii si a activitatii

Vizualizeaza

 

 

 

 
 

Nr.crt.

Documente

Vizualizare

1

Raport de activitate pe anul 2018

Vizualizeaza

2

Raport de activitate pe anul 2017

Vizualizeaza

3

Raport de activitate pe anul 2016

Vizualizeaza

4

Raport de activitate pe anul 2015

Vizualizeaza

Dupa o lunga perioada de pregatire si asteptare putem anunta ca bucurie la  Biblioteca Comunala Trifesti a fost implementat si functioneaza programul Biblionet.

Biblionet este un program de cinci ani care le va facilita romanilor accesul gratuit la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Prin cursurile de formare si tehnologia furnizata, Biblionet va ajuta bibliotecile sa asigure servicii in comunitatile locale sub forma unui parteneriat intre IREX, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), autoritatile locale si nationale si bibliotecile din tara. Pentru a-si atinge acest obiectiv, Biblionet se va concentra pe patru componente principale ale programului:

  • Infiintarea unei retele de biblioteci cu calculatoare cu acces public
  • Furnizarea de servicii de formare pentru bibliotecari
  • Asistenta oferita bibliotecarilor in dezvoltarea si organizarea de continut local, in beneficiul tuturor utilizatorilor bibliotecii
  • Implicarea administratiei in vederea adaptarii politicilor publice.

Mai multe detalii despre programul Biblionet se pot gasi la adresa http://www.biblionet.ro/

 

Proiect SIPOCA35

Banner

VIZITATORI PE SITE

We have 7 guests online